Vägen tillbaka

Min blogg handlar främst om psykisk ohälsa, hur det är att leva med det. Min kamp mot självskadebeteende och ätstörningar Min kamp att att hantera starka känslor. Hur det är att bara åka in och ut på sjukhus hela tiden. Min resa mot ett liv som är fritt från de destruktiva. Helt enkelt min kamp, en kamp mot livet som jag inte ger upp.

Just a minute

Kategori: Allmänt

Känner mig halvt som en zombie. Det tar på krafterna att gå upp 3:30 på morgonen. Är otroligt imponerad och smått irreterad över folk som inte kan egelska eller u näsvenska. Undrar lite hur de klarar sig med så pass lite språk kunskaper? Några ord engelska borde man ju kunna. Oftast förstår man mer engelska än vad man talar.

Ska jobba imorgon, på måndag är det skola på tisdag till fredag ska jag flitigt jobba med hemtentan, men tänkte klämma in lite lediga dagar också. Snart är det praktik, ska bli jättekul att träffa barnen igen. Pratade med min handledare här om dagen, hon sa till barnen att hon pratade med mig och de blev glada. Kommer vara där hela fem veckor då får man lite mera insyn hur det är på förskolan i praktiken. Man breder på sina erfarenheter ännu mer.  

Nu när vi håller på att läsa om socialt lärande och sociala samspel. Tänkte lite på hur mycket man kan lära sig av barnen, och hur mycket jag lärde mig av Ellie och Jack i Australien.

Bodde hos Lisa och Duane och deras barn Elle 7 år och Jack 8 år, han hann fylla både 7 år och 8 år under min sammanlagda tid jag var där. Sen bodde ju Kylie där ett tag med hennes son Zack 2,5 som var rädd för motorcyklar, vilket han sa typ jämt.

Det var väll mestadels Ellie jag lärde mig engelska av, vi hade rätt mysigt när vi lkekte tillsammans och färglade i hennes målarbok. Barn bryr sig inte att man inte riktigt kan utan pratar ändå, på den sättet måste man "hänga" med och lär sig en hel del engelska. Hon frågade hela tiden om jag kunde prata på "min egelska" hon tyckte det var roligt att jag inte var "där ifrån" Från ett helt annat land än Australien, deras värlsuppfattning var inte så stor:) Men de lär ju ha haft en otrolig mängd WWOOF:ers efter mig och Adam.

Nu är det dax att titta på tv.